Kovács Kinga

Fuvolatanulmányaimat nyolc évesen kezdtem az Ajkai Zeneiskolában édesapámnál, Kovács Imrénél. Rendszeres részvevője voltam többek között a győri Ifjú Muzsikusok Fesztiváljának, ahol háromszor korcsoportom legjobbjának minősített a zsűri. 2003-ban a IV. Országos Jeney Zoltán Fuvolaversenyen 3. díjat nyertem. 

Zeneiskolai éveim után a kecskeméti Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában folytattam tanulmányaimat Dratsay Ákos növendékeként, majd egy évig Alföldy-Boruss Eszter osztályában képeztem magam Budapesten. 

Ezt követően a győri Széchenyi Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetében Jóföldi Anett, Ittzés Gergely és Arnóth Balázs voltak tanáraim, itt szereztem diplomát 2014-ben. 2012-ben a IX. Országos Dohnányi Ernő Kamarazene Találkozó és Versenyen nívódíjjal jutalmazták játékom. 

Résztvettem Berényi Bea, Dejan Gavric, Christian Studler, Jacques Zoon, Csalog Benedek, Rados Ferenc, Arnóth Balázs és Bali János kurzusain. 

Közreműködtem már a Concerto Armonico Zenekarban, basszusfuvolásként pedig a Concerto Budapest és az Óbudai Danubia Zenekar produkcióiban.

Jelenleg a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola tanára vagyok, a Flautett Fuvolakvartett alapító tagja, valamint a Budapesti Alexander-technika Tanárképző Központ diákja.